Motion är för kroppen vad tanken är för sinnet. Våra kroppar behöver både intellektuell och fysisk aktivitet för att frodas.

De flesta Unixplorianer har en förkärlek för sporter som utmanar både sinne och kropp. Det är därför aktiviteter som bågskytte är så populära bland vårt folk. Löpning är en annan aktivitet vi gärna ägnar oss åt. Kardiovaskulär träning är viktigt för alla och främjar också koncentration och disciplin.

SCHACK

Schack är utan tvekan ett kungligt spel. Spelet är en övning för sinnet, det lär både ödmjukhet och taktiska färdigheter. Unixplorianska Schacksällskapet hedrar detta gamla spel varje år genom att anordna en nationell turnering. Vinnarens namn är för alltid inskrivet i annalerna för Unixploriansk schack.

SKYTTE

Båg- och prickskytte är vanliga tidsfördriv bland våra medborgare. Varje år firar vi våra skarpskyttar genom att hålla en nationell kongress där medborgare i alla åldrar kan utbyta information om sina intressen och kika på nya föremål att lägga till i sina samlingar.

VANDRA

Många Unixplorianer älskar att spendera tid ute i skogen. Vandring, camping, njuta av vilda djur, sova i ett tält eller fiska njuter våra medborgare av. Naturen är en helig del av Unixploria, och det är också en viktig del av den Unixplorianska livsstilen att träna fysiken samtidigt som du njuter av naturen.

På konungadomet.unixploria.net använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du använder för att besöka oss. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.   Jag vill veta mer!