Inför demokratiska val sitter jag ofta och samlar mig inför beslutet om vilken valsedel som slutligt hamnar i valurnan. Ofta kommer jag också att tänka på min nationella identitet i stort som smått. Sveriges f.d. minister Carl Bildt uttryckte sig klokt då han myntade det klassiska “Jag är stolt Hallänning, Svensk och Europé”.

Jag skulle vilja dra tanken än längre genom att markera samtliga tillhörigheter. Alla de nationella, etniska och geografiska hemvister som på intet sätt förminskar varandra. Det är alltså fullt legitimt, ja, rent av eftersträvansvärt att vara både Svensk och Unixplorian.

Mina egna tillhörigheter samlas i något som skulle kunna kallas Nordisk, även om släkten gjort avstickare till den nya världen. Jag är Svensk i minst tio generationer på min fars sida, lika många på min mors sida om man bortser från geografisk omstrukturering och räknar in den östra rikshalvan.

Här nedan ett resultat av mina tillhörigheter illustrerat med hjälp av flaggor.

På konungadomet.unixploria.net använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du använder för att besöka oss. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.   Jag vill veta mer!