Välkommen till Samlarlyckan!

Här hittar du den enda virtuella dagbok på svenska som tar ett helhetsgrepp på samlande; samlandet som fritid, yrke och forskningsfält. Här presenteras allt som har ett värde för den seriöse samlaren. Tips, inspiration och recensioner av samlarrelaterade hemsidor, program, böcker, tidskrifter, utställningar och mycket mer utlovas.

Samlandets historia och psykologi är ett återkommande teman i denna nätdagbok, liksom tankar kring samlarens natur. Här lever det professionella museets utställningsverksamhet sida vid sida om amatörens glasvitrin i ett hörn av familjens vardagsrum.

I strålkastarljusets epicentrum står dock Collectioseums pågående arbete. Det Unixplorianska nationalmuseet hyser en diger samling av kultur- och naturhistoriska föremål som på något sätt har kopplingar till vårt konungadöme. Arbetet med att samla, dokumentera, ställa ut och beforska dessa samlingar käver ett textuellt bollplank. 

Lämna ett svar

På konungadomet.unixploria.net använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du använder för att besöka oss. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.   Jag vill veta mer!