Stenkakor är lika döda som samlarobjekt som det skivformat de utgör. Vinylsamlarna kommer finnas kvar drygt 30 år till. Kinesiskt porslin är en god investering för samlaren, liksom hemdatorer av äldre snitt.

Ja, så ser listan över samlandets framtid ut, enligt Dagens Nyheters expertpanel. Något som verkar vara framtidens heta samlarområde är fotografier och technica, gärna äldre datorer och mobiltelefoner.

Den som lever får se! En sak är säker: jag tror inte det är någon god idé att investera i samlarobjekt, inte ens om det rör sig om antikviteter. Samlandet är en passion, inte en kapitalinvestering. En seriös samlare köper inte föremål i avsikt att bli förmögen, utan därför att han/hon har ett gediget intresse för föremålen. Den kärlek en samlare har till sitt samlarområde kan närmast likställas med relationen till en gammal god vän. Man byter inte bästis, man skaffar fler.

På konungadomet.unixploria.net använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du använder för att besöka oss. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.   Jag vill veta mer!