Motto

Vårt rikes officiella motto är “Drömmar bor här.” Konungens valspråk är “In Sapientia Libertas.” (“I visdom frihet”).

Självständighetsdag

8 augusti.

Vi skulle kunna hävda att konungariket Unixploria har funnits sedan våra anfäder först kom till Norden vilket skedde för cirka 5000–7000 år sedan enligt DNA-tester. Vårt lands mikronationella tillblivelse är dock en ganska modern företeelse. Vårt mikroland grundades den 8 augusti 2006 A.D. Vi har varit närvarande på Internet sedan den 15 oktober 2015 A.D.

Huvudstad

Starkhamn

Regeringform

Unixploriansk upplyst monarki.

Officiella språk

Svenska och engelska är våra officiella språk. Vi använder dock engelska som ett de facto-språk i våra digitala hemvister.

Valuta

Unixploriansk Vitten (UVI). 1 Vitten = 100 fjordingar. UVI styrs av den svenska kronkursen.

Ekonomi

Vi har en blandad (grön) ekonomi, ett system som blandar marknadsekonomi med delar av statlig inblandning.

Vi tror på en fri marknad, men inte till vilken kostnad som helst. Vissa regler är nödvändiga för att förhindra oligarkiska tendenser. Vidare behövs en ganska omfattande miljölagstiftning för att skydda såväl natur som naturresurser.

Vi tror också att en allmän och skattefinansierad sjukvård är en hörnsten i alla civiliserade samhällen. Vi använder oss av en progressiv beskattning; ju mer du tjänar, desto mer bidrar du till samhället.

Demonym

Unixplorian, Unixploriansk.

Religion

Vår kultur, lagstiftning och traditioner är starkt påverkade av kristen kultur och idétradition. Den Unixplorianska kyrkan är vår statskyrka, men vi välkomnar alla som är villiga sökare. Vårt konungarike har genomgått flera skiften i religionstillhörighet genom tiderna, men har varit en kristen nation under de senaste 1200 åren.

Område

0,001307 km² i det egentliga Unixploria samt oändliga områden med koloniala besittningar.

Befolkning

Okvantifierade medborgare.

Klimat

Tempererat med kalla vintrar och svala, delvis molniga somrar. Dock alltid ljusa utsikter.

Tidszon

UST, Unixploriansk Standard Tid (+ 1,0 timmar GMT).

Datumformat

DD.MM.ÅÅÅÅ.

På konungadomet.unixploria.net använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du använder för att besöka oss. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.   Jag vill veta mer!