Nu fortsätter Nordiska museet sin satsning för att belysa samlandet. Tidigare har man haft utställningen Storsamlaren (recenserad i denna blogg). Nu har alltså turen kommit till Megsamlarna, d.v.s. museer och andra institutioner som samlar.

Ibland kan jag känna att professionella samlare blir åtsidosatta. Den självklara kopplingen mellan den enskilda frimärksamlaren och det filatelistiska museet görs inte alltid. Säkert rör det sig om den gamla och trista jantelagen. Det professionella museifolket vill inte förknippas med amatören.

Utställningen Megasamlaren pågår till den 24/2-08. Själv ska jag åka och se den; jag rekommenderar detsamma. Utställningen Storsamlaren pågår parallellt. Så passa på att se båda.

PS. Bilden speglar Nordiska museets grundare Arthur Hazelius tredelade roll som forskare, folkbildare och samlare. Något alla samlare borde eftersträva.

På konungadomet.unixploria.net använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du använder för att besöka oss. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.   Jag vill veta mer!