Diskussionsforum på nätet, d.v.s. sidor där man skriver inlägg och diskuterar ditt och datt har funnits ett bra tag, men det är egentligen först på sistone vi samlare upptäckt möjligheterna att byta information och “träffa” likasinnade. Jag har tidigare berättat om ett par svenska sidor med forum för samlare, bl.a. Samlarsnack, som har stora likheter med Collextor, men med fördelen att den är svenskspråkig.

Senast i raden av engelskspråkiga forum riktade till samlare är COLLEXTOR. Upplägget är brett, allt från boksamlare till mineralsamlare skall här kunna samspråka och utbyta information. Medlemmarna är försvinnande få, men många läser de få inlägg som finns. Samma tendens återfinns hos de svenska sidorna.

Frågan som dröjer hos mig: Är vi samlare osociala, eller rent av ovilliga att diskutera vår passion…? Jag hoppas svaret blir “nej” på båda och ser en framtid där diskussionsforum av det här slaget blir ett lika självklart socialt medium som samlarmarknaden eller samlarföreningen.

På konungadomet.unixploria.net använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du använder för att besöka oss. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.   Jag vill veta mer!