…utan som man gör! Detta har jag gång på gång fått bekräftat, inte minst av min äldsta son. Han tycker det är jättekul att jag har en samling naturalier; snäckor, mineraler m.m. Han har sagt att han vill ha lika många föremål som pappa. Detta borde göra pappa glad, men… barn har inte riktigt samma syn på vad föremål är.

Med gemensam spontanitet begav vi oss en vacker vårdag ut på en upptäcktsfärd i naturen. Min son ville plocka varenda sten han såg. Jag försökte förklara att det kanske vore trevligare om han satsade på att få en samling av OLIKA stenar. Sagt och gjort, han tog upp alla stenar längs vägen och sa sedan (inte helt utan stolthet i rösten): “ALLA dom här stenarna är ju olika! Det är ju inte så svårt som du sa att hitta ovanliga ‘minaraler’!”

Man lär så länge man lever! Eller snarare: man lär så länge man samlar!

På konungadomet.unixploria.net använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du använder för att besöka oss. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.   Jag vill veta mer!